Путін хоче включити військових невизнаної Південної Осетії до армії Росії

12:43, 03.12.2017
Путін хоче включити військових невизнаної Південної Осетії до армії Росії

Президент Росії Володимир Путін 2 грудня вніс на розгляд Держдуми законопроект, що передбачає включення окремих «військових підрозділів» невизнаної Південної Осетії до складу збройних сил Росії. Інформацію про це розміщено в базі даних нижньої палати російського парламенту.
 
Документ підписано на основі договору між Росією і самопроголошеною «республікою» Південною Осетією про союзництво й інтеграцію від 18 березня 2015 року.
 
Під «входженням до складу Збройни Сил Росії» розуміється «прийом громадян на військову службу за контрактом» і «направлення їх для проходження військової служби на російських військових базах у добровільному порядку». Для цього потрібно бути звільненим зі складу «військ» у Південній Осетії.
 
У документі  також передбачено, що Південна Осетія проводить реформування своїх збройних сил з урахуванням скорочення особового складу.
 
Нагадаємо, що у 2008 році два регіони Грузії Південна Осетія і Абхазія заявили про вихід зі складу країни після вторгнення Росії, яка ввела війська на територію Грузії, спровокувавши воєнний конфлікт. Росія тоді заявила, що визнає їхню "незалежність".
 
Після вторгнення Росія і Грузія припинили дипломатичні відносини.