Андрій Шишацький вже не підозрюється у сепаратизмі

16:39, 12.12.2017
Андрій Шишацький вже не підозрюється у сепаратизмі

Андрій Шишацький керував Донеччиною під час початку так званої "руської весни".

Прокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього глави Донецької ОДА Андрія Шишацького, підозрюваного в діяльності так званої "ДНР".

 

Про це повідомляють, з посиланням на постанову Донецької прокуратури, місцеві ЗМІ у вівторок.

 

Зазначається, що кримінальне провадження проти Шишацького закрито через відсутність складу злочину.

 

"Кримінальне провадження за фактом участі колишнього глави Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького (липень 2011 - березень 2014 року) в діяльності "ДНР" закрито, оскільки досудове розслідування показало відсутність складу злочину", - сказано у документі.

 

Також зазначається, що "ніяких об'єктивних даних", які вказували б на сприяння Шишацького у січні-квітні 2014 року проявам сепаратизму і створення на території Донецької області терористичної організації "ДНР", не встановлено.

 

"Склад кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України, в діях А.Шишацького відсутній", - сказано у рішенні прокуратури.

 

Зауважимо, що згідно з постановою про закриття кримінального провадження, результати судово-лінгвістичної експертизи та інші зібрані докази не дають підстав пред'являти Шишацькому підозру.

 

Крім того, показання свідків, при досудовому розслідуванні, не були прийняті до уваги, оскільки вони нібито "засновані на власних припущеннях, а не на конкретних фактах".

 

Тому, за результатами проведеного досудового розслідування слідчим прийнято рішення про закриття вказаного кримінального провадження на підставі п.2ч.1 ст.284 КПК України за відсутністю в діях кримінального правопорушення.

 

Нагадаємо, Андрій Шишацький очолював Донецьку облдержадміністрацію (2011 - 1 березня 2014) і Донецьку облраду (березень - 4 квітня 2014), фігурує в числі підозрюваних у кримінальному провадженні, відкритого "за сприяння в проявах сепаратизму і в створенні ДНР".