Сухопутні війська ЗСУ перейдуть на гармати стандарту НАТО

21:52, 12.12.2017
Сухопутні війська ЗСУ перейдуть на гармати стандарту НАТО

Сергій Попко обіцяє модернізацію озброєння.

Артилерійські частини Сухопутних військ Збройних сил України будуть озброєні гарматами калібру 155 мм, який прийнятий у країнах НАТО, у майбутньому.

 

Про це повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ Сергій Попко повідомив в інтерв’ю «Укрінформу», оприлюдненому в понеділок.

 

“Подальший розвиток артилерії буде спрямований на модернізацію існуючого та на закупівлю нового озброєння. В доволі амбітних планах ми бачимо у майбутньому перехід на гармати калібру 155 мм, який прийнятий у країнах НАТО”, - сказав генерал-полковник.

 

Стосовно механізованих і танкових військ, першочергова увага приділяється відпрацюванню тактики дій, насиченню цих підрозділів новітньою технікою. Серед сучасних зразків – танки “Оплот”, БТР-4, протитанкові ракетні комплекси “Стугна”, “Корсар” і таке інше, додав командувач СВ ЗС України.

 

За його словами, що стосується армійської авіації, то наразі основне завдання й основні напрямки діяльності спрямовані на глибоку модернізацію вертольотів Мі-24, модернізацію транспортно-бойових вертольотів типу Мі-8 СМБВ, що спроможні виконувати великий спектр завдань, у тому числі – бойових, на вдосконалення тактики застосування і способів дій екіпажів армійської авіації, особливо в нічний час.

 

Сергій Попко також зазначив, що раніше певні військові дисципліни просто ігнорувалися, “вважалися ледь не другорядними”: “Наприклад, радіоелектронна боротьба або застосування безпілотних літальних апаратів – це взагалі десь на “задньому плані” стояло”.

 

А зараз неможливо уявити практичне застосування військ без використання цих елементів, яким приділяється також велика увага, додав генерал-полковник.