Зрадник Єжов доповідав росіянам про переговори Гройсмана

19:38, 21.12.2017
Зрадник Єжов доповідав росіянам про переговори Гройсмана

Станіслав Єжов працював перекладачем прем'єра Володимира Гройсмана.

Затриманий за підозрою у державній зраді перекладач Кабміну Станіслав Єжов інформував спецслужби Росії про зарубіжні поїздки і переговори прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

 

Нові деталі провадження про державну зраду Єжова повідомив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков у четвер.

 

За його словами, кримінальне правопорушення, в якому підозрюють Єжова, дещо відрізняється від розвідувальної діяльності.

 

"Ця форма державної зради, на відміну від шпигунства, не передбачає, щоб відомості, які передаються іноземним спецслужбам, обов'язково становили державну таємницю", - зазначив пан Маяков.

 

Він розповів, що зараз слідчі СБУ готують клопотання до слідчого судді з проханням про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Як повідомляла «УМ», 20 грудня співробітники Служби безпеки повідомили про викриття чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб Росії.

 

Зазначалось, що прем'єр-міністр Влодимир Гройсман знав від СБУ, що його перекладач працює на спецслужби РФ за кілька місяців до його затримання.