Вбивство Ноздровської: розслідування контролює керівництво МВС і Нацполіції

14:47, 03.01.2018
Вбивство Ноздровської: розслідування контролює керівництво МВС і Нацполіції

Сергій Яровий поставив підлеглим завдання у резонансному розслідуванні вбивства Ірини Ноздровської. (Фото МВС)

Керівництво Нацполіції і МВС узяло на контроль розслідування вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської.

 

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає прес-служба Нацполіції у середу.

 

«Ставлю завдання Національній поліції та Головному слідчому управлінню – створити координаційний штаб, залучити найкращих фахівців. Максимально організувати роботу розкриття тяжкого злочину фахівцями Департаменту карного розшуку та слідчих», — зазначив пан Яровий.

 

Перший заступник міністра МВС додав, що наразі необхідно негайно "налагодити взаємодію" між департаментами поліції, громадськими активістами та ЗМІ стосовно розслідування цього злочину.

 

За його словами, слідче управління Нацполіції постійно взаємодіє з Генпрокуратурою.

 

Як повідомляла «УМ», 1 січня у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло вбитої юристки Ірини Ноздровської, розшук якої почали 30 грудня.

 

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с. Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

 

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

 

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це поліцію.

 

2 січня у Києві близько 200 людей зібралися з вимогою знайти і покарати убивць юристки Ірини Ноздровської, яка вела справу загибелі своєї сестри. Вони вимагали розслідувати вбивство Ноздровської слідчими МВС, а не поліцією Київщини, під процесуальним керівництвом ГПУ.