Україна перевірила біометрику 15 тисяч росіян

12:59, 06.01.2018
Україна перевірила біометрику 15 тисяч росіян

Перші дні біометричного контролю засвічили, що найчастіше до України їдуть росіяни.

Біометричний контроль вже пройшли понад 15 тисяч росіян при в'їзді в Україну в перші дні січня 2018 року. Всього біометричний контроль пройшли 22,5 тисячі громадян з 70 країн світу.

 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян у суботу.

 

"Система біометричного контролю працює ефективно, на даний момент серйозних проблем не помічено. З початку року понад 22,5 тисячі осіб пройшли біометричний контроль, це громадяни 70 країн. З цього числа майже 15,5 тисячі осіб - громадяни Росії", - зазначив Слободян.

 

Як повідомляла «УМ», 1 січня 2018 року почала працювати система фіксації біометричних даних для громадян 71 країни світу. Але ще 27 грудня Україна запустила тестовий режим біоконтролю на кордоні з Росією.

 

Біометричний контроль на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом не стосується громадян України, які проживають на півострові.

 

Нова система фіксації біометричних даних не тільки дозволяє контролювати термін перебування в країні, але й підключена до баз Інтерполу. На кордоні перевіряються паспорти, ID-картки, водійські посвідчення і навіть техпаспорти. Передбачалося, що можуть виникнути технічні проблеми тільки у туристів, які не мають біометричних паспортів.