Проти Хілларі Клінтон відкрили справу через підозри в корупції

09:30, 07.01.2018
Проти Хілларі Клінтон відкрили справу через підозри в корупції

Хілларі Клінтон програла президентські вибори Дональду Трампу (Die Zeit)

У США відкрили чергову справу стосовно Хілларі Клінтон, цього разу щодо отримання спонсорських коштів фондом Clinton Foundation, після яких пані Клінтон виносила політичні рішення, - тобто вчиняла корупційні діяння.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на іноземні ЗМІ.

Слідчі зацікавилися ймовірним отриманням організацією Клінтон коштів від будь-яких спонсорів у відповідь на політичні поступки під час її перебування на посаді держсекретаря.

ФБР хоче перевірити, чи не обіцяли донори її фонду вливання коштів в обмін на досягнення певних урядових цілей.

Видання пише, що у рамках розслідування агенти ФБР вже допитало як мінімум одного свідка, а в найближчі тижні має намір вжити додаткових заходів.

У самому фонді Клінтон наразі ніяк не коментують інформацію про початок розслідування.

Як відомо, раніше екс-глава Національного комітету Демократичної партії США Донна Бразил звинуватила екс-кандидата в президенти від демократів Хілларі Клінтон у внутрішній корупції в партії.

Як повідомлялось, ФБР веде слідство щодо електронної пошти Хілларі Клінтон.

У 2009-2013 роках вона не користувалася службовою електронною поштою.

Клінтон запевняла, що її електронна пошта, яка зберігалася на cервері, встановленому в її помешканні у штаті Нью-Йорк, надійно захищена від кібернападів. Окрім того, за твердженням Клінтон, вона не надсилала жодних таємних документів, тож порушення безпеки даних, на її думку, не було.

Потім із огляду на різку критику Клінтон вирішила передати правоохоронцям свій особистий сервер, на якому зберігалася її пошта під час роботи держсекретарем.