У Криму розгортають С-400 для «захисту від України»

08:21, 10.01.2018
У Криму розгортають С-400 для «захисту від України»

Російські системи С-400 вже є у Криму.

Російські окупанти планують розгорнути системи С-400 для "захисту від повітряних загроз з боку України" в анексованому Криму.

 

Про це, посилаючись на джерела, пише РИА Новости у середу.

 

"Завдання другого дивізіону комплексу С-400 - вчасно виявити і за необхідності знищити повітряні об'єкти з боку України, що становлять загрозу для Криму", - сказав співрозмовник агентства.

 

Повідомляється, що другий дивізіон зенітно-ракетного комплексу С-400, дислокований в окупованому Севастополі, в першу чергу буде контролювати повітряний простір над Чонгаром і Армянськом.

 

Окупанти заявили, що в Криму формується ешелонована система протиповітряної оборони, оскільки Україна проводить випробування крилатих ракет.

 

ЗРС дальньої дії С-400 "Тріумф" розробки і виробництва АТ "Концерн ВКО "Алмаз-Антей" призначена для ураження літаків стратегічної і тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронного та інших видів протидії.

 

Система здатна на дальності до 400 км вражати аеродинамічні цілі, а також на дальності до 60 км – балістичні цілі, що летять зі швидкостями до 4,8 км/с на висотах від кількох метрів до кількох десятків кілометрів.