Аброськін повідомив нові подробиці вбивства Ноздровської

12:49, 10.01.2018
Аброськін повідомив нові подробиці вбивства Ноздровської

В'ячеслав Аброськін вважає, що правозахисницю Ірину Ноздровську було вбито спонтанно.

Юрiй Россошанський визнав себе винним у вбивстві Ірини Ноздровської в селі Демидове, але не розкаюється. Вже перші результати експертизи ДНК з тіла убитої правозахисниці засвідчили причетність підозрюваного до вбивства.

 

Про це заявив заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін під час брифінгу в середу.

 

За його словами, спочатку причетність сім’ї Россошанського до злочину була лише однією з версій. Так, у перші дні після вбивства слідчі досліджували рух Ноздровської від офісу на вулиці Банковій до станції метро "Героїв Дніпра" та села Демидів, допитували свідків щодо маршруту і оглядали відео з камер спостережень. Майже напевне встановили автобус, у якому їхала Ноздровська.

 

"У перші ж дні ми допитали сім'ю Россошанських", – сказав заступник голови НПУ.

 

За словами Аброськіна, усі сім’я Россошанських, яка проживає на хуторі поблизу місця убивства, заявила, що була вдома й рано лягла спати. Але слідство вирішило, що родина не достатньо відверта.

 

Зокрема, виявилося, що трафік розмови між підозрюваним і його батьками зростав 27 грудня, у день винесення вироку у справі про ДТП, в якому загинула сестра Ноздровської, та 29 грудня, у день убивства самої Ноздровської.

 

Крім того, слідство встановило, що підозрюваний був відсутній вдома кілька годин 29 грудня.

 

Було призначено понад 70 експертиз. Перші результати експертизи ДНК з тіла убитої засвідчили причетність підозрюваного до вбивства.

 

Юрій Россошанський визнав свою провину вже коли був затриманий, констатував Аброськін, не називаючи імені підозрюваного і зазначаючи, що це чоловік 1956 року народження.  Підозрюваний показав, як він здійснював убивство.

 

"Він вину свою визнає, але він не розкаюється", – заявив пан Аброськін.

 

У 2017 році його син збив сестру Ноздровьскої, додав представник поліції.

 

Аброськін висловив переконання, що вбивство правозахисниці не було продуманим, а сталося спонтанно, за збігом обставин.

 

Аброськін також розповів про знайдене можливе знаряддя вбивства: "Це не просто ніж, це певний предмет, який використовується в господарстві і який був виявлений у руслі річки".

 

При цьому, відповідаючи на уточнювальне запитання про кількість ножових поранень, завданих потерпілій, начальник кримінальної поліції зазначив: "Я не можу вам говорити конкретну кількість, яку було завдано, але я можу сказати, що більше десяти".

 

За його словами, сім’я Ноздровської повідомляла про погрози Генпрокуратурі, після того Дмитра Россошанського помістили в СІЗО. І додав, що селяни спочатку не бажали свідчити поліції через внутрішній конфлікт між односельцями. 

 

Як повідомляла «УМ», 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня. За даними поліції та попередніми даними експертизи тіла, Ірина загинула від множинних колото-різаних ран.

 

Ірина Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестриСвітлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у селі Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

 

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію. 27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Россошанський все ще може вийти на волю за амністією.

 

Сам Россошанський у суді заявив, що визнає підозру і додав, що на нього не чинили тиск. Вишгородський суд арештував його на 60 діб без права внесення застави.