Трамп не підтримав генерала США щодо підготовки до великої війни

15:51, 11.01.2018
Трамп не підтримав генерала США щодо підготовки до великої війни

Дональд Трамп переконаний у силі США (REUTERS)

Президент США Дональд Трамп не підтримав позицію командувача Корпусу морської піхоти США генерал Роберта Неллера, який наказав підлеглим готуватися до "великої війни".

Дональд Трамп заявив, що підстав для конфлікту він не бачить, хоча США зміцнюватимуть збройні сили, інформує "Голос Америки".

"Можливо, він (генерал Неллер - прим. ГА) знає щось, чого не знаю я, - додав Трамп під сміх присутніх, - Але додам наступне - у нас дуже потужні збройні сили. Наша сила зростає щомісячно, щоденно. Ми замовляємо чимало військового устаткування, яке замовляє і Норвегія, але у значно більшій кількості, м'яко кажучи. Ми нарощуємо нашу військову міць до небаченого раніше рівня. Протягом тривалого періоду часу ми послаблювались, але зі мною на чолі це припинилось", - наголосив президент США під час спільної прес-конференції із прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберґ.

Він запевний, що мир буде завдяки силі США.

"Я не очікую такого. Я думаю, що завдяки нашій силі буде мир. Саме так - мир завдяки силі. Думаю, ми будемо мати довгий період миру. Я сподіваюсь, що так це буде. Звісно ж у нас є проблеми з КНДР, але просто зараз ідуть хороші переговори...", - відзначив Дональд Трамп.

Президент США також підкреслив, що висловлює особисту думку, яка, очевидно, не збігається із позицією генерала Келлера.

"Думаю, що моя думка зараз важить більше", - додав президент США.

Як повідомляла "УМ", генерал Робер Неллар закликав морських піхотинців США бути готовими до "великої війни". Цю заяву командувач морпіхів зробив під час візиту на військову базу в Норвегії.