Представник США звинуватив Росію та терористів «Л/ДНР» в залякуванні місії ОБСЄ на Донбасі

07:35, 12.01.2018
Представник США звинуватив Росію та терористів «Л/ДНР» в залякуванні місії ОБСЄ на Донбасі

Місія СММ ОБСЄ на Донбасі (24 канал)

Тимчасово повірений у справах США Гаррі Кеміан заявив, що представники РФ і бойовики "Л/ДНР" залякують представників спеціальної моніторингової місії на Донбасі.

Про це він сказав під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 11 січня, пише "Укрінформ".

"Спеціальна моніторингова місія (СММ) в Україні є критично важливим компонентом реагування ОБСЄ. СММ відіграє важливу роль у процесі імплементації Мінських угод. Проте Росія та її ставленики продовжують залякувати, турбувати й нападати на наших спостерігачів, а також обмежувати їм доступ, заважаючи виконувати свої повноваження", - наголосив представник США.

Він підкреслив, що Місія повинна мати можливість надавати державам-членам ОБСЄ своєчасну та об'єктивну звітність про ситуацію на місцях, "у тому числі з території Криму, який залишається невід'ємною частиною України, а тому перебуває під мандатом СММ".

Американський дипломат запевнив, що Сполучені Штати продовжуватимуть докладати зусилля, спрямовані на забезпечення СММ та її спостерігачів необхідними інструментами й ресурсами для виконання свого мандату. "Проте, очевидно, що СММ збільшилась і через це потребує організаційних реформ", - зауважив американський представник.

У цьому зв'язку він закликав головуючу в Організації Італію "очолити зусилля щодо інтегрування та покращення функцій безпеки СММ, проведення операцій та управління".