Гаврилова відкинула звинувачення НАБУ: Золоті зливки є у кожного

17:18, 24.01.2018
Гаврилова відкинула звинувачення НАБУ: Золоті зливки є у кожного

Голова Державної аудиторської служби Лідія Гаврилова відкинула звинувачення НАБУ  у незаконному збагаченні на 10 млн грн і не внесенні у декларацію значних статків і заявила що золоті зливки зараз є у кожного. Про це Гаврилова заявила в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи знайдені у неї при обшуку НАБУ золоті зливки:

"Золоті зливки, я думаю, в тому сенсі, в якому вони у мене є, має на сьогодні кожен громадянин... Вони є, вони подарункові, дійсно, це були подарунки. Стосовно доларів, які вони знайшли... Частина коштів, які там перебували, це кошти, які мною були офіційно задекларовані... А частина коштів у мене знаходилася, які належать іншим особам, і це було підтверджено цими іншими особами, коли їх запрошували в НАБУ для дачі пояснень", - заявила Гаврилова.

НАБУ виявило при обшуку в Гаврилової придбані об’єкти нерухомого майна у Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик (2016 року випуску), дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки та готівку - у сумі 112,8 тис. дол. США та 8,5 тис євро.
 
Натомість Гаврилова вважає, що озвучена НАБУ інформація є "суб'єктивною думкою детективів" і запевняє, що нажила свої статки законним шляхом. Чиновниця заявила, що її електронна декларація про майно і доходи є достовірною, вона володіє квартирою "середнього рівня" у Києві і її не можна вважати ознакою незаконного збагачення, враховуючи її багаторічний стаж роботи.
 
Чиновниця також сказала, що вона дійсно проживає разом із колишнім чоловіком (він володіє автомобілем і двома паркомісцями, не зазначеними в декларації Гаврилової), але це її "особисті моменти", які вона не хоче виносити на публіку.