Екс-заступник Кличка Бондаренко звільнений від відповідальності за використання підробленого диплома

11:55, 26.01.2018
Екс-заступник Кличка Бондаренко звільнений від відповідальності за використання підробленого диплома

Володимир Бондаренко уник відповідальності, бо документ про освіту підробив давно (КМДА)

Володимира Бондаренка, колишнього заступника міського голови Києва Віталія Кличка, Шевченківський районний суд звільнив від відповідальності за використання підробленого диплома.

Про це повідомляє "Українська правда".

Суд встановив, що Володимир Бондаренко умисно вирішив підробити диплом бакалавра для подальшого використання.

Для цього Бондаренко умисно повідомив невстановленій слідством особі "свої особисті анкетні дані, які в подальшому були використані …для підроблення диплому бакалавра нібито виданого Львівським національним університетом імені Івана Франка, 30 червня 2009 року" на ім'я Бондаренка.

Відзначається, що екс-заступник мера Києва заздалегідь "обіцяв придбати підроблений диплом".

Підкреслюється, що Бондаренко "умисними діями сприяв підробці офіційного документа" і вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27 (пособництво у вчиненні злочину – ред.), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) ККУ.

Також слідство з'ясувало, що 16 листопада 2011 року Бондаренко "з метою засвідчення вірності фотокопії з підробленого диплома бакалавра …звернувся до приватного нотаріуса. Приватний нотаріус … будучи введеною в оману… виготовила його фотокопію та посвідчила вірність з оригіналом".

Покарання екс-чиновник не отримав через те, що диплом він підробив давно, тому строк давності у справі вже вийшов.

Нагадаємо, 11 травня 2017 року журналісти програми "Схеми" опублікували розслідування про те, що керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко має підроблений диплом бакалавра Львівського національного університету імені Івана Франка, на підставі якого він отримав ступінь спеціаліста в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

У серпні Володимиру Бондаренку вручили підозру у вчиненні злочину.