Росія виставила умови повернення в СЦКК на Донбасі

08:41, 02.02.2018
Росія виставила умови повернення в СЦКК на Донбасі

Росія виставила умови для повернення спостерігачів на Донбас (РИА Новости)

В МЗС Росії заявляють, що готові повернутися до роботи в Спільному центрі з питань контролю та координації припинення вогню, якщо до них приєднаються терористи «ДНР» та «ЛНР», а також будуть закріплені гарантії перебування в місії офіцерів із РФ.

Про це повідомив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін в інтерв’ю інформагенції "ТАСС".

"Ми вважаємо за необхідне, щоб в цьому центрі були представлені Донецьк і Луганськ. Це теж важлива умова", — сказав він.

Тобто російське МЗС виступає включення представників "ДНР" та "ДНР" в роботу СЦКК.

"Спільний центр повинен мати мандат, прописану і затверджену процедуру оформлення документів і порядок їх дій. Тобто, документ, який багато би визначав і гарантував би передбачуваність перебування російських військових у цьому центрі", - висунув додаткові вимоги Григорій Карасін.

Нагадаємо, представники Росії вийшли із СЦКК 18 грудня 2017 року. Росіяни тоді заявляли, що їх представники СЦКК "стикалися з серйозними труднощами через позицію української влади" та через те, що українські офіцери в СЦКК "створювали напружену морально-психологічну обстановку" і виказували неповагу до спостерігачів із країни, яка спонсорує терористів ОРДЛО.