На Луганщині взяли під контроль ЗСУ село Катеринівка

09:31, 04.02.2018
На Луганщині взяли під контроль ЗСУ село Катеринівка

Перед Катеринівкою ЗСУ взяли під контроль Новоолександрівку на Луганщині.

Населений пункт Катеринівка Луганської області, розташований поблизу лінії розмежування, повернуто з так званої «сірої зони» під контроль України.

 

Про це повідомив прес-центр штабу АТО у п'ятницю ввечері.

 

"Повідомляємо, що населений пункт Катеринівка Луганської області, який розташований поблизу лінії розмежування, уже тривалий час підконтрольний Україні", - заявили в штабі АТО.

 

Там додали, що військовослужбовці Збройних Сил України допомагають місцевому населенню у вирішенні нагальних питань та поверненню до мирного життя.

 

Разом з тим, журналіст Андрій Цаплієнко написав у Facebook, що Катеринівка – це п'яте село за два місяці, яке українські військові повернули Україні.

 

Він згадує, що був тут майже рік тому: "Тоді це була небезпечна сіра зона, і на вулиці можна було побачити бойовиків".

 

"Наших військових зустрічали надзвичайно тепло. Просили відкрити блок-пости і запустити хоча б автобус до "великої" України. Катеринівка вдома", - написав журналіст.

 

Він також повідомив, що в одному з будинків українські військові знайшли посвідчення командира бойовиків на прізвисько "Дохлий". Про його долю нічого не відомо.

 

Як повідомляла «УМ», 31 січня Збройні сили України взяли під контроль село Новоолександрівка в Попаснянському районі Луганської області, яке перебувало в так званій сірій зоні між позиціями ВСУ і бойовиків.

 

2 лютого Луганський губернатор Юрій Гарбуз доручив підготувати документи про включення села Новоолександрівка до населених пунктів, де діють органи державної влади.