СБУ затримала колишнього депутата Олександра Шепелєва з «посвідченням» від ОРДО

11:00, 09.02.2018
СБУ затримала колишнього депутата Олександра Шепелєва з «посвідченням» від ОРДО

Правоохоронці затримали колишнього народного депутата від БЮТ,  який перебував у розшуку,  Олександра Шепелєва. Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.
 
При собі у затриманого виявлено ряд документів, у тому числі посвідчення співробітника так званого «міністерства державної безпеки Донецької народної республіки».
 
Стосовно Шепелєва Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
 
Наразі з затриманим проводяться процесуальні дії, пов’язані з обранням запобіжного заходу. До Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Засідання призначено на 11.30, суддя Литвинова, Хресний провулок,4.
 
Як відомо, у квітні 2017 року російські ЗМІ повідомили про затримання Шепелєва в Москві за ордером на арешт від Печерського районного суду Києва. Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві та розкраданні коштів. Він утік до Угорщини, яка згодом видала його Україні. Проте з України Шепелєв втік з-під арешту в лікарні разом з конвоїром до Росії.
 
Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 році. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.