«Їх там немає»: керівник Пентагону прокоментував чутки про розгром росіян у Сирії

07:48, 12.02.2018
«Їх там немає»: керівник Пентагону прокоментував чутки про розгром росіян у Сирії

За чутками, в Сирії загину до 250 росіян із ПВК "Вагнер" під час однієї атаки військ США (Міністерство оборони Росії)

Голова Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що перед атакою військ США на противників біля сирійського міста Хашшам, яка, за чутками, призвела до розгрому Приватної військової кампанії "Вагнер", російських військ  районі не було.

"Росіяни нам на той час казали, що їх сил там немає", - заявив голова Пентагону під час брифінгу, стенограму якого поширила прес-служба Міністерства оборони США.

Він також припустив, що контрактників або співробітників російських приватних військових компаній біля Хашшама не було.

"Думаю, росіяни нам би сказали", - зазначив Мэттис. Однак він попередив, що не має абсолютно точної інформацією щодо цього.

Він наголосив, що координували дії з представниками Росії, тобто представники цієї країни були проінформовані про заплановану атаку.

"Ми координуємо [в цьому районі] навіть наземні операції з кожної сторони", - зазначив Меттіс. Згідно з викладеним ним даними, російські військові не перебували серед сирійських сил, які зазнали обстрілу коаліції біля Хашшама.

У Пентагоні наголошують, що США вдалися до атаки в провінції Дейр ез-Зор з міркувань безпеки.

"Факт полягає в тому, що хтось вирішив нас атакувати, а росіяни говорили, що мова йде не про них. (...) Не можна просити Росію запобігти конфлікту в тому випадку, коли вона щось не контролює, це не могло бути виконано", - зазначив Меттіс.

При цьому генерал американської армії вважає, що у Сирії є ділянки, які росіяни не контролюють. 

Нагадаємо, у Пентагоні заявили про близько 100 жертв атаки коаліції на проурядові війська в Сирії, які спробували напасти штаб повстанців у Дейр ез-Зорі. У той же час соцмережами шититься інформація про те, що насправді США ліквідували колону осіб, які були найманцями у так званій Приватній військовій компанії "Вагнер". Офіційно інформацію про перебування російських найманців у Сирії не підтверджують. У той же час у соцмережах з’являються повідомлення, що під час кількагодинної атаки США загинуло від 15-20 до 250 бійців ПВК "Вагнер".