Порошенко з Путіним поговорили телефоном про обмін заручниками

07:30, 14.02.2018
Порошенко з Путіним поговорили телефоном про обмін заручниками

Порошенко та Путін "відзначили" третю річницю Мінських домовленостей розмовою (24 канал)

Пезидент України Петро Порошенко телефоном поговорив із президентом Росії Володимиром Путіном у третю річницю підписання Мінських домовленостей про звільнення заручників .


Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Як повідомило джерело видання, розмова була некороткою і відбулася за ініціативою української сторони.

У прес-служби Адміністрації президента України підтвердили "Дзеркалу тижня" факт розмови.

"Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників, зокрема обміну полонених прикордонників та звільнення українських військових на окупованих територіях", - заявили в прес-службі.

"Також було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка запланована на 16 лютого в Мюнхені. Телефонна розмова відбулася у координації з європейськими партнерами по Нормандському формату та американськими союзниками", - продовжили в Адміністрації президента.

Видання нагадує, що востаннє Нормандська четвірка проводила телефонні переговори 24 липня 2017 року. У них взяли участь президент України Петро Порошенко, президент Росіїї Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

З жовтня 2014 року Адміністрація президента України не повідомляла про двосторонні розмови Порошенка з Путіним, але вони періодично проводилися. Зокрема, у березні 2017 року на Банковій підтвердили дві телефонні розмови між президентами України та РФ з початку року.

У січні 2018 року прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що контакти між президентами України і РФ "мають місце". В Адміністрації президента України, у свою чергу, нагадали, що Порошенко більше трьох років не зустрічався з Путіним у двосторонньому форматі. Про інші форми комунікації між президентами в АП тоді не згадали.