Олександр Янукович фінансував бойовиків на Донбасі

15:52, 14.02.2018
Олександр Янукович фінансував бойовиків на Донбасі

Олександр Янукович фінансував супаратизм і тероризм на Донбасі.

Син колишнього президента України Віктора Януковича - Олександр фінансував створення незаконних збройних формувань і початковий етап конфлікту на Донбасі.

 

Це засвідчив колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов у Оболонському райсуді Києва у середу.

 

"За тією інформацією, яка у мене є, початковий етап того, що відбувалося на Донбасі з утворенням "ДНР" і "ЛНР" фінансувався Олександром Януковичем", - сказав Пономарьов.

 

Політик зазначив, що Олександр Янукович певною мірою змушений був фінансувати ці процеси, оскільки не були виконані взяті на себе зобов'язання про те, що Віктор Янукович залишиться президентом України і буде подолано політичну кризу в країні, Україна не піде в ЄС і НАТО, і залишиться у сфері впливу Росії.

 

Пономарьов додав, що саме старший син Януковича був головним переговірником та вигодонабувачем від домовленості тодішньої української влади з Росією про надання Україні запозичень у розмірі $ 3 млрд у грудні 2013 років через схему з державними облігаціями.

 

За його словами, Росія підкупила екс-президента Віктора Януковича з метою схилити його до "правильного" політичного рішення під час подій на Майдані.

 

Як відомо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

 

За словами прокурора Руслана Кравченка, зі сторони обвинувачення залишилось допитати 18 свідків.

 

Як повідомляла «УМ», під час допиту в суді пан Пономарьов також засвідчив, що як відбувалося екстренне засідання Ради федерації щодо голосування про введення російських військ до України. За його словами, російська влада запустила "процедуру з анексії" Криму 23 лютого 2014 року.