Клімкін та Лавров не домовилися щодо миротворців на Донбасі

19:51, 16.02.2018
Клімкін та Лавров не домовилися щодо миротворців на Донбасі

Павло Клімкін та Сергій Лавров зустрілися у Мюнхені (Телеграф / ілюстрація)

Міністри закордонних справ України та Росії Павло Клімкін та Сергій Лавров у ході безпекової конференції у Мюнхені не змогли досягти прогресу у переговорах щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Ми довго про міжнародні операції. Я сказав, що для нас дуже важливо, щоб міжнародне співтовариство могло поступово перебрати контроль над окупованими територіями. Без цього ми не можемо ні про що говорити, про жодний подальший процес. Я так розумію, що ми маємо продовжувати дискусію. Поки що ми нічого не домовилися. Російська точка зору інша. Будемо працювати далі", - сказав голова МЗС України Павло Клімкін.

Він розповів, що попросив Лаврова "здійснити вплив на окупаційну адміністрацію в тому, щоб вони хоча б не порушували базові принципи людяності".

Крім того, міністри обговорили питання СЦКК та яким чином центр може відновити роботу після того, як росіяни вийшли з його складу.

У Мюнхені мала відбутися зустріч керівників МЗС країн "Нормандської четвірки", але Павло Клімкін у Twitter повідомив, що німецька делегація не встигає повернутися до Мюнхена до 18.00, тобто до часу запланованого початку зустрічі. 

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко обговорив із Володимиром Путіним обмін заручників.

Нагадаємо, представниця України у Мінській ТКГ Ірина Геращенко заявила, що представники окупантів погрожували їй та дітям, а також глузували із загиблих Героїв Небесної Сотні.