Президент Фінляндії повідомив про готовність відправити миротворців на Донбас

07:36, 19.02.2018
Президент Фінляндії повідомив про готовність відправити миротворців на Донбас

Миротворці ООН можуть з’явитися в Україні (ілюстрація)

Президент Фінляндії Саулі Нійністьо на Мюнхенській конференції з питань безпеки заявив, що необхідно, щоб країна прийняла участь у розгортанні миротворчої місії ООН на Донбасі, коли буде наданий мандат організації на розміщення миротворчих військ.

"Мова йде про одну з найбільш серйозних проблем у Європі... Якщо угоду буде створено і якщо вона буде широкомасштабним мандатом ООН - то так, в інтересах Фінляндії відкрити цей європейський замок", - йдеться на офіційному сайті Саулі Нійністьо.

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен запропонував, щоб миротворці на Донбасі були з країн - не членів НАТО, наприклад, Фінляндії, Швеції та Австрії.

Коментуючи цю заяву Саулі Нійністьо зазначив, що важко було б зібрати 20 тисяч миротворців із такої маленької кількості країн. Він, однак, вітає всі можливі пропозиції щодо врегулювання української кризи.

Міністр оборони Швеції Пітер Хульквіст вже заявив про готовність країни направити своїх миротворців на Донбас. Австрійський прем’єр Себастіан курц висловив готовність відправити на Донбас миротворців зі своєї країни ще 8 лютого, коли Петро Порошенко перебував у Австрії із державним візитом.

Також про це заявили і представники Німеччини, яка є членом НАТО.