Фірма Авакова купила віллу в Італії на узбережжі Середземного моря

12:25, 28.02.2018
Фірма Авакова купила віллу в Італії на узбережжі Середземного моря

Арсен Аваков - власник вілли на 26 кімнат в Італії (Радіо свобода)

Журналісти видання "Наші гроші" встановили, що фірма Avitalia S.R.L, яка належить міністру МВС Арсену Авакову, купила віллу на 26 кімнат на узбережжі Середземного моря в Італії.

"У 2017 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков став власником вілли на узбережжі Середземного моря в Італії. Про це свідчать документи з бізнесового та майнового реєстрів Італії. Вілла нараховує 26 кімнат у будівлі площею 566 метрів на першому, другому поверхах та у підвалі. Приблизна вартість нерухомості, як показує калькулятор на сайті avvocatoandreani.it, становить близько 774 тис євро", - зазначають розслідувачі видання "Наші гроші".

Зазначається, що віллу власником "вілли Авакова" стала фірма Ferdico S.R.L, але її поглинула фірма Avitalia S.R.L, власником якої, згідно декларації, є Міністр МВС Арсен Аваков.

"03.02.2017 року "Ferdico S.R.L" отримала держакт на право власності на віллу на вулиці Баттері в італійському муніципалітеті Сан Феліче Чірчео, у регіоні Лаціо, провінція Латина (via delle Batterie, San Felice Circeo, Lazio, Latina, Italy). На той момент фірма Авакова "Avitalia S.R.L" вже на 100% володіла "Ferdico S.R.L", - зазначається на сайті "Наші гроші".

Перед самим злиттям власницею "Ferdico S.R.L" стала Віолетта Амірян – дочка члена наглядової ради аваківського акціонерного товариства "Інвестор" Ашота Аміряна. Сам Ашот Амірян став єдиним директором-адміністратором "Ferdico".



До родини Амірянів головою "Ferdico S.R.L." була Ірина Кужель, а членами ради директорів – Наталія Козлова та Вадим Омельченко. Останній у 2014-2016 по документах значиться як єдиний учасник "Ferdico S.R.L." (сама фірма заснована у 2013 році).

Омельченко, Кужель та Козлова – троє з шести співзасновників громадської організації "Інститут Горшеніна". Козлова з Омельченком є співвласниками знаку для товарів і послуг "Київський інститут проблем управління імені Горшеніна". Омельченко – один із бенефіціарних власників ТОВ "Київський інститут проблем управління імені Горшеніна". Ірина Кужель є співвласницею знаку для товарів і послуг Gorshenin. Проектом Інституту Горшеніна є інтернет-видання "Лівий берег".

Під час злиття з компанією "Avitalia S.R.L" статутний капітал "Ferdico S.R.L" становив 30 тис євро. Відтак, міністр внутрішніх справ України за 30 тис євро став власником нерухомості в 774 тис євро. При цьому, відповідні зміни до італійського реєстру нерухомості станом на лютий 2018 року внесені ще не були – вілла в Сан Феліче Чірчео досі зареєстрована на "Ferdico S.R.L".

У відповідь на інформацію про італійську віллу Арсен Аваков повідомив, що це бізнес-проект його дружини.

Про це йдеться в коментарі міністра, який передав "Українській правді" директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

"Це один із туристичних бізнес-проектів, яким займається дружина в Італії, в рамках роботи в італійській компанії", – заявив Аваков.

"Ідеться про приміщення під міні-готель, придбане за кредитні кошти і за участю коштів капіталу компанії "Авіталія", - уточнив він.

За словами Авакова, цим проектом його дружина займається понад 1,5 року.

"Ймовірно, проект буде реалізований і запрацює у 2019 році", – повідомив він.


Як повідомляла "УМ", син Арсена Авакова після звільнення з-під домашнього арешту відправився на Новий рік до Італії.