Депутат Держдуми Росії Журавльов відвідав Донецьк: він заявляє, що його обстріляли ЗСУ із міномета

15:39, 05.03.2018
Депутат Держдуми Росії Журавльов відвідав Донецьк: він заявляє, що його обстріляли ЗСУ із міномета

Олексій Журавльов до поїздки в Донецьк (Алексей Журавлев / Facebook)

Депутат Держдуми Росії від партії "Родіна" Олексій Журавльов відвідав окупований Донецьк, де нібито потрапив під обстріл з міномету.

"Впевнений, що обстріл делегації партії "Родіна" зі сторони ЗСУ був цілеспрямованою акцією агресії з українського боку", - написав Олексій Журавльов у Facеbook.

Пропагандистський канал News-Front опублікував відео того, як Олексій Журавльов їхав на позашляховику із журналісткою, коли стало чутно звуки вибухів.

У розмові іде обговорення, що по іншому транспорту нібито потрапив снаряд.

"У нас задній міст ледь не відірвало", - спокійно коментує під час "обстрілу" Олексій Журавльов.



Водночас на телеграм-каналі Wargonzo з’явилося відео того, як чоловіки, серед них міг бути і депутат російського парламенту, перемовляються, що по їх позиція веде обстріл снайпер.

Нагадаємо, напередодні оголошеного на 5 березня перемир’я прес-центр штабу АТО повідомляв, що російські пропагандисти зрежисують обстріл нібито з позицій Збройних сил України.

"За наявною інформацією підтримувані Росією незаконні збройні формування планують вдатися до серйозних вогневих провокацій як проти підрозділів Збройних Сил України, так і проти цивільного населення. При цьому, вони збираються вдатися до уже неодноразово випробуваної ними підступної тактики, коли обстрілюючи позиції української армії кремлівські найманці одночасно вестимуть вогонь і у бік непідконтрольних українському уряду населених пунктів", - повідомляли українські військові.

"До своїх злочинних дій російсько-окупаційних військ планують залучити підконтрольні їм ЗМІ, а також знімальну групу телеканалу "Росія-24", яка прибула на окуповані території Донецької та Луганської областей. За задумом окупаційної адміністрації РФ вони мають знімати і оприлюднювати відповідну картинку з метою дискредитації Збройних Сил України, військового та військово-політичного керівництва України", - зазначалося у повідомленні.

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що російські найманці-терористи не змогли дотримуватися режиму припинення вогню навіть годину.