Клімкін попереджає Угорщину про наближення до червоної лінії

12:47, 16.03.2018
Клімкін попереджає Угорщину про наближення до червоної лінії

Павло Клімкін нагадує Будапешту про червону лінію.

Міністр МЗС Павло Клімкін вважає, що Угорщина впритул наблизилася до червоної лінії після своїх останніх заяв, зокрема щодо місії ОБСЄ в Закарпатті.

 

Про це пан Клімкін заявив в інтерв'ю BBC News Україна, оприлюдненому в п’ятницю.

 

"Я вважаю, що угорська сторона і змістовно, і, якщо хочете, за формою та атмосферою своїх заяв вже впритул наблизилася до червоної лінії. Оскільки так з партнерами в принципі не розмовляють", - заявив Клімкін.

 

Міністр МЗС вважає такі дії Угорщини свідомою політичною маніпуляцією та відвертим перекручуванням реальності.

 

"Ну яка місія ОБСЄ в Закарпатті? Там що, небезпечно? Смішно, коли угорське консульство каже, що небезпечно їхати в Закарпаття. Другий напад на приміщення угорської спільноти організувала ФСБ. Організатор цієї групи прийшов з Придністров'я і пішов в Придністров'я. І я не виключаю, що Росія спробує ще щось зробити. То яка місія нам потрібна? Місія боротьби з ФСБ? І до чого тут ОБСЄ?" - заявив Клімкін.

 

Як відомо, тему введення постійної місії ОБСЄ у Закарпатську область раніше неодноразово піднімав офіційний Будапешт.

 

7 березня міністр МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив про направлення місії спостерігачів ОБСЄ на Закарпаття як про доконаний факт, зазначивши, що у Будапешті вітають такий крок.

 

У свою чергу міністр МЗС України Павло Клімкін заявив, що не бачить підстав для направлення спостерігачів у регіон, одночасно наголошуючи, що слід припинити російські провокації в області.

 

Згодом в ОБСЄ заявляли, що організація здійснює моніторинг ситуації на Закарпатті шляхом безперервного патрулювання з Івано-Франківська.