За орендовану квартиру депутата Антона Геращенка платить тесть, який заробляє менше за вартість оренди

19:20, 27.03.2018
За орендовану квартиру депутата Антона Геращенка платить тесть, який заробляє менше за вартість оренди

Розслідувачі програми "Наші гроші" не змогли з’ясувати звідки береться різниця між офіційно декларованими доходами та витратами на оренду нерухомості (Антон Геращенко / Facebook)

Народний депутат Антон Геращенко живе в орендованій квартирі на столичному Печерську площею майже в 200 метрів квардратних з 2016 року. За оренду квартири платить тесть Геращенка, приватний підприємець, який декларує в рази менший дохід, ніж вартість оренди житла.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

У 2016 році тесть Антона Геращенка, Олексій Шамбур, зареєстрував ФОП з "наукової діяльності" і почав фінансувати проживання зятя.

За даними програми, Олексій Шамбур близько 10-років не отримував доходу, а з 16 року встиг заробити близько 270-ти тисяч гривень. Водночас його витрати на оренду квартири, в якій він не живе перевищують півтора мільйона гривень. Окрім того ще близько мільйона Шамбур у тому ж 16 році виклав за позашляховик Santa Fe, яким користується Геращенко.

Сам народний депутат в коментарі програмі зазначив, що тесть оплачує квартиру з накопичень, однак яким чином зароблених, сказати не зміг.

На поверсі, на якому мешкає нардеп під час здачі будинку була одна квартира, пізніше “розбита” на дві - 190 кв.м. і 70 кв.м. Зазначимо, що доступ на поверх повністю перекритий: вихід на сходи зачинений, а обидва ліфти не піднімаються на цей поверх без використання спецключа, що є не надто типовим для орендованого житла.

Власником обох квартир записаний 62-річний Олександр Даниленко. Який, маючи житло на Печерську, живе на околиці найвіддаленішого житлового масиву Києва - Троєщині. Зазначимо, що Даниленко лише “з другої спроби” згадав, що Геращенко винаймає в нього житло.

Під час підготовки матеріалу, власником сусідньої з Геращенко квартири замість Даниленка став адвокат Сергій Нижний, який у 2016-му році працював з помічницею нардепа. Однак юрист зв’язок спростовує: “Всі знають нардепа Антона Геращенка, багато моїх колег могли представляти його інтереси. Сам же я цього ніколи не робив”.