Медведчук не спілкується з Порошенком і Путіним телефоном

14:31, 30.03.2018
Медведчук не спілкується з Порошенком і Путіним телефоном

Віктор Медведчук під час інтерв'ю ВВС.

Кум російського президента Віктор Медведчук заявляє, що підтримує зв'язок з президентом України Петром Порошенком і президентом РФ Володимиром Путіним не за допомогою телефону.

 

Про це він розповів в інтерв'ю "BBC Україна", оприлюдненому в п’ятницю.

 

"Я телефоном з паном Порошенком і паном Путіним не розмовляю", - сказав лідер "Українського вибору".

 

Він зазначив також, що і номерів телефонів обох президентів в списку його контактів немає. Проте на питання журналіста, чи може він зателефонувати Путіну, Медведчук відповів: "Давайте я не відповідатиму на це питання".

 

Медведчук зазначив також, що зустрічається з Путіним "по мірі необхідності" і не знає напевно, чи це трапляється частіше, ніж з Порошенком.

 

"Не підраховував", - відповів він на питання журналіста, з ким бачиться частіше.

 

Медведчук пояснив, що предметом його обговорень з Порошенком є мирне врегулювання на Донбасі й звільнення людей, і ні те, ні інше неможливо зробити без Путіна.

 

При цьому він визнав, що виконує функцію неформального посла Росії в Україні: "Якщо мова йде про функції неформального посла, то, напевно, так і є".

 

Кум Путіна також не виключає участі в майбутніх парламентських виборах в Україні. Зокрема на запитання, чи збирається брати участь у виборчих кампаніях 2019 року - президентській та парламентській, Медведчук відповів: "У президентських виборах брати участь не збираюся. У парламентських – напевно, так. Я не ухвалив це рішення для себе".

 

Медведчук підтвердив, що ще не ухвалив рішення – створювати свою партію, чи приєднуватися до котроїсь із існуючих політсил. І зізнався, що в українському політикумі йому близькі принципи, які сповідують "Опозиційний блок" і партія "За життя!".

 

"Це дві політичні сили, які я підтримую, ідеї і програми яких мені близькі", – сказав він. І зазначив, що не виключає для себе можливості приєднання до однієї з цих сил.