Порошенко з сім'єю помолився з вірянами різних церков у Великодню ніч (фото)

09:41, 08.04.2018
Порошенко з сім'єю помолився з вірянами різних церков у Великодню ніч (фото)

Петро і Марина Порошенко з дітьми під час Великодніх богослужінь. (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко та дітьми взяв участь у святкових богослужіннях у кількох храмах Києва у Великодню ніч, 8 квітня.

 

Про це повідомляє офіційний сайт Президента у неділю.

 

У Володимирському кафедральному соборі президентська родина разом із Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, настоятелем храму протоієреєм Борисом та вірянами пройшла Хресною ходою. По завершенню відбулося Великоднє богослужіння, яке провів предстоятель УПЦ-КП, сказано у повідомленні.

 

 

Глава держави з родиною також відвідав Монастир Святого Василія Великого Української греко-католицької церкви, де взяв участь в урочистій Пасхальній Святій Літургії.

 

 

Після цього Президент приєднався до святкової літургії прихожан Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, де у Трапезній церкві службу відправив предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій.

 

 

У всіх святинях Петро Порошенко вітав вірян зі святом Великодня та Воскресінням Христовим.

 

 

Окрім того, Президент написав на своїй сторінці й у Facebook: "Цьогорічний Великдень - це дуже особливий день. Бо разом з ним приходить і впевненість, що найважчі випробування вже точно позаду. Давайте сьогодні разом помолимося за наших захисників та мир для нашої України".

 

"Щоб не втратити добру перспективу, що відкрилася перед нашою країною, слід забезпечити мир - всередині країни, на зовнішніх кордонах. "Мир вам", - так казав Спаситель. А ще – "Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться", - зазначив глава держави у Великодньому привітанні.

 

На його думку, забезпечити мир "абсолютно неможливо без високопрофесійної армії, яка міцно тримає оборону на страх агресору та на спокій людям".

 

"Погляньте на цих мужніх воїнів. Хіба вони не вселяють віру в наші Збройні Сили, надію на мир та любов до України? Як і впевненість в тому, що ми обов'язково переможемо", - зазначив Порошенко.

 

Глава держави додав, що "воскресіння – це перемога життя над смертю, правди над брехнею, світла над темрявою, перемога добра над злом".

 

"Це і наша з вами перемога над важкою економічною кризою, що її спричинила російська агресія. Цьогорічний Великдень – це є дуже особливий день, бо разом з ним приходить потроху і впевненість, що найважчі випробування вже точно позаду", - підсумував Президент України.