Адвокати Януковича повезли повістки до суду Азарову, Захарченку та іншим поплічникам екс-президента

11:13, 11.04.2018
Адвокати Януковича повезли повістки до суду Азарову, Захарченку та іншим поплічникам екс-президента

Слідчі Генпрокуратури давно розшукують фігурантів, або як їх називають у суді "свідків захисту", що співпрацювали із Януковичем

В Оболонському районному суді не змогли продовжити розгляд справи про державну зраду Віктора Януковича чеерз те, що на засідання не з’явилися його захисники, які відбули до Москви у відрядження, мета якого - доставити повістки поплічникам Януковича, які мають свідчити в суді.

Про це повідомляє "Українська правда".

Під час засідання головуючий суддя Владислав Дев'ятко.зачитав клопотання від сторони захисту щодо перенесення судового засідання у зв'язку з відрядженням.

Прокурари висловили своє невдоволення цим, зазначивши, що неодноразово попереджали адвокатів про недопущення зриву судових засідань і попросили суд подати скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів щодо неповаги до суду та порушення адвокатської етики.

Проти перенесення судового засідання сторона обвинувачення не заперечувала, оскільки через відсутність адвокатів неможливо було проводити подальше засідання.

Суддя заявив, що переносить судове засідання на 10 годину 18 квітня і додав, що рішення про подання скарги до КДК адвокатів суд буде ухвалювати пізніше, в залежності від їхніх подальших дій.

У Facebook адвокат Віталій Сердюк написав, що Оболонский суд віддав повістки стороні захисту для здійснення судового виклику свідків.

"Отже, виконуємо роботу Суду, пошти та міністерств юстиції двох держав. Робимо все, щоб суспільство почуло свідків", - написав він.

Він додав фото документу, де значиться, що суд викликає для допиту свідків: Миколу Азарова, Віталія Захарченка, Павла Лебєдєва, Юрія Ільїна, Сергія Бернадського, Андрія Клюєва, Олександра Якименка, Станіслава Шуляка, Константина Кобзаря та інших.