Прем’єр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку через протести

15:51, 23.04.2018
Прем’єр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку через протести

Серж Саргсян не зміг утриматися у кріслі керівника Вірменії.

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку в понеділок. Залишити посаду від нього вимагали учасники багатотисячних протестів у Єревані протягом останніх днів.

 

Про заяву Саргсяна повідомили російські агенції "ТАСС" та "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу прем'єра.

 

"Нікол Пашинян був правий. Я помилявся. У ситуації, що склалася, є декілька рішень, але я не піду жодним з цих шляхів. Це не мій вибір, я залишаю посаду прем’єр-міністра Вірменії" - йдеться у заяві Саргсяна.

 

Він також додав: "Рух на вулицях спрямований проти мого врядування. Я виконаю ваші вимоги".

 

Зауважимо, що у понеділок у Вірменії відновилися акції протесту проти прем’єрства Сержа Саргсяна. Сотні громадян в різних районах міста знову вийшли на вулиці Єревану вранці, щоб блокувати вулиці і перекривати руху міського транспорту в рамках оголошеної затриманим поліцією лідером опозиції Ніколом Пашиняном кампанії мирної громадянської непокори.

 

Ще у суботу прем'єр-міністр Серж Саргсян закликав опозиційного депутата і організатора протестів Нікола Пашиняна до діалогу. Пашинян відповів на пропозицію Саргсяна, що готовий обговорювати тільки питання його відставки.

 

Як повідомляла «УМ», під час протестів у неділю поліція застосувала спецзасоби для розгону мітингарів. Затримали більше 200 людей. Попри недоторканність було затримано і трьох опозиційних депутатів, в тому числі лідера протестів Нікола Пашиняна.

 

У зв’язку з протестами у Єревані ЄС закликав Вірменію до негайного звільнення усіх затриманих учасників акцій протесту. Після цього, опозиційні депутати Нікол Пашинян, Сасун Мікаелян і Арарат Мірзоян були звільнені з СІЗО в понеділок.

 

Акції протесту проти прем’єрства Сержа Саргсяна в Єревані проходять з 13 квітня.