Початок Операції Об’єднаних сил: опубліковано список населених пунктів у зоні бойових дій

13:20, 30.04.2018
Початок Операції Об’єднаних сил: опубліковано список населених пунктів у зоні бойових дій

Військові отримали більший контроль у зоні бойових дій (фото із соцмереж)

У зв’язку із завершенням на Донбасі Антитетрористичної операції та початку дії Операції Об’єднаних сил був підготовлений перелік населених пунктів, які відносяться до зони бойових дій.

Про це повідомив волонтер Роман Донік.

Всього у Донецькій області до зони бойових дій віднесено 194 населених пункти, а в Луганській - 67.







"Всі інші населені пункти до кордонів з Харківською та Дніпропетровською областей входять до "зони безпеки". Для них до окремого розпорядження командувача операцією ОС нічого не змінюється", - уточнив волонтер.

Раніше в Міністерстві оборони повідомляли, що районом бойових дій вважається район, охоплений бойовими діями уздовж лінії зіткнення, де підрозділи ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів виконують бойові завдання по недопущенню прориву противника вглиб території держави. Однак конкретні населені пункти не називалися.

Повідомлялося, що зоною безпеки, прилеглою до району бойових дій, вважається: Виноградне, Курахово, Очеретяне, Розівка, Вовчеярівка, Біла гора, Новоайдар, Садки, Макарівка, Простяне, уздовж адмінкордону Луганської та Харківської областей, Ольгівка, уздовж адмінкордону Донецької та Харківської областей, Знаменівка, вздовж адмінкордону Донецької та Дніпропетровської областей, Комішеваха, уздовж адмінкордону Донецької та Запорізької областей, Урзуф, уздовж морського узбережжя, Приморське.

У цій зоні за рішенням командувача Об'єднаних сил, можуть створюватися райони обмеженого доступу і заборонені для доступу райони.

Всього на підконтрольній території Донецької та Луганської областей буде 3 зони безпеки: "зелена", у якій не буде обмежень для населення, "жовта", у якій перевірятиму документи, речі, транспортні засоби, але пересуватися можна буде вільно, та "червона", доступ до якої матимуть лише особи, які отримають спеціальну перепустку та підтвердять мету перебування, наприклад, для цивільних осіб, це може бути проживання у "закритому" районі, поїздки до близьких родичів чи відвідування місць поховання рідних.

Про порядок видачі перепусток наразі не повідомляється, однак військові зазначають, що вводитимуть обмеження після попередження.