Служба безпеки України займеться ЗМІ, які транслювали "парад" з ДНР

11:40, 10.05.2018
Служба безпеки України займеться ЗМІ, які транслювали "парад" з ДНР

Служба безпеки України пообіцяла розглянути звернення Секретаря Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександра Турчинова щодо прямої трансляції деякими українськими ЗМІ так званого «військового параду» з тимчасово окупованого Донецька 9 травня. 
 
Голова СБУ Василь Грицак наголошує на неприпустимості пропагування у будь-який спосіб терористичних організацій, навіть під так званим благовидним приводом.
 
«Ми будемо і надалі протидіяти російській інформаційній агресії та нещадно викорінювати усе, що із нею пов’язане», ‒ наголосив він
 
СБУ внесе пропозиції за результатами перевірки.
 
Як повідомляла «УМ», 9 травня Олександр Турчинов попросив СБУ розпочати розслідування та додати до санкційного списку ті укарїнські ЗМІ, які вели пряму трансляцію параду з окупованого Донецька. Турчинов зазначив, що в цьому випадку можна говорити про цілком конкретний злочин - популяризацію терористичної організації.
 
Зазначимо, що трансляцію показав "Кореспондент", який пов'язують з олігархом-втікачем часів Віктора Януковича Сергієм Курченком. Трансляція з Донецька також викликала обурення у соцережах.