Від Надії Савченко пішли всі адвокати

16:22, 11.05.2018
Від Надії Савченко пішли всі адвокати

Надія Савченко залишилася без адвокатів через втручання сестри Віри (фото: Громадське)

Адвокати Олег Соловей та Дмитро Бугай відмовилися від захисту Надії Савченко.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Сьогодні ми розірвали наші робочі стосунки. Ми – я і Дмитро Бугай – більше не представляємо інтереси Надії Савченко. Ми підписали сьогодні відповідну угоду", - сказав Олег Соловей.

Він зазначив, що причиною цьому стала, зокрема, і некоректна поведінка і позиція сестри Савченко – Віри, яка втручається у робочі відносини захисників і підзахисної.

"Ми не прихильники таких відносин, ми не будемо працювати зі сторонньою людиною, у тому числі з Вірою, яка веде себе по відношенню до адвокатів сестри некоректно. Ми працюємо з клієнтом і напрацьовуємо єдину позицію, а всі сторонні втручання не йдуть на користь Надії", - сказав адвокат Соловей.

Він додав, що це питання (що адвокати йдуть – ред. "УП") обговорювали з Савченко упродовж трьох днів, а 11 травня дійшли згоди.

Він також зазначив, що Віра знайшла для Надії Савченко нового адвоката Олександра Шадріна (він вів справу підозрюваної у сепаратизмі та створенні терористичної організації екс-мер Слов'янська Нелі Штепи – ред. "УП")

"Але сьогодні у нашій присутності Надія підписала відмову від усіх адвокатів, у тому числі і від Шадріна", - сказав Олег Соловей.

Він додав, що після них до Надії пішли Віра з мамою і "можливо, вони її переконають працювати з Шадріним".

Олег Соловей також додав, що вони з Надією Савченко домовились, що якщо втручання у їх роботу не буде, і сама Надія захоче повернути собі старих адвокатів, то Соловей готовий повернутися і продовжувати захищати її інтереси. 

Нагадаємо, Надію Савченко арештували за підозрою у підготовці теракту.

14 травня відбудеться судове засідання із продовження арешту народної депутатки України. Термін її арешту спливає 20 травня.

Генеральний прокурор Юрій Луценко переконує, що зброю для теракту Надія Савченко отримала від російських полковників.