В Єрусалимі відкрили посольство США

19:35, 14.05.2018
В Єрусалимі відкрили посольство США

Церемонія відкриття посольства США в Єрусалимі (фото: AFP)

В Єрусалимі відкрили посольство США, яке перенесли зі столиці Ізраїлю Тель-Авіва.

Про це повідомляє Європейська правда.

"Сьогодні ми відкриваємо посольство США в Єрусалимі, Ізраїль", - заявив посол США в Ізраїлі Девід Фрідман.

У церемонії відкриття взяли участь делегація з Вашингтона на чолі з заступником держсекретаря США Джоном Салліваном та лідери Ізраїлю. До складу американської делегації ввійшли, зокрема, дочка і радник американського президента Іванка Трамп, а також її чоловік Джаред Кушнер. Табличку на посольстві відкрили Іванка Трамп та міністр фінансів Стівен Мнучін.

Під час відкриття також транслювали відео звернення президента США Дональда Трампа, який назвав відкриття посольства довгоочікуваним кроком.

"США завжди будуть чудовим другом Ізраїлю та партнером у справі свободи та миру. Хай Бог благословить це посольство, може хай благословить всіх, хто служить тут, і хай Бог благословить Сполучені Штати Америки" - заявив Трамп.

Тим часом на адміністративному кордоні Сектора Газа не вщухають сутички через протести проти відкриття посольства США у Єрусалимі. У протестах беруть участь до 40 тисяч людей.

За останніми даними, в ході сутичок загинули вже більше 40 палестинців, понад 1600 людей отримали поранення, 772 з них – вогнепальні.

Як повідомляла "УМ", Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю та оголосив про перенесення посольства із Тель-Авіва незважаючи на протести в мусульманських країнах. Це може стати кроком до визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю у світі.