Марина Порошенко вишивала рушник разом із Геннадієм Трухановим в Одесі (фото)

16:44, 17.05.2018
Марина Порошенко вишивала рушник разом із Геннадієм Трухановим в Одесі (фото)

Марина Порошенко (ліворуч) і Геннадій Труханов (позаду).

Дружина президента Марина Порошенко разом зі школярами та мером Одеси Геннадієм Трухановим, який знаходиться під слідством Національного антикорупційного бюро, вишивала семиметровий рушник національної єдності в Одесі.

 

Про це свідчать фото на сайті глави держави.

 

Зазначається, що дружина президента України відвідала Одеську область із робочим візитом. Марина Порошенко разом зі школярами Доброславського НВК створили новий розділ у національному проекті «Книга Миру».

 

 

Одещина стала двадцять третім регіоном, у якому діти українських військовослужбовців залишають сімейні фотографії та вписують свої побажання, що складають своєрідну всеукраїнську «дитячу молитву за мир в Україні». До Дня Незалежності сторінки «Книги Миру» заповнять ще школярі з Криму та Київщини, а також відбудеться урочиста презентація цього фотоальбому.

 

 

Окрім того, у День вишиванки Марина Порошенко разом із дітьми долучилася до колективного вишивання семиметрового рушника національної єдності, оберега Одеської області – «Сонячна Одещина».

 

На старовинному полотні, якому вже понад 100 років, стібок до стібка вишивали понад 1500 рукодільниць.

 

За словами Марини Порошенко, День вишиванки – це своєрідний фестиваль народної культури. «Насправді, вишиванка – це символ, який єднає українців незалежно від мови спілкування і місця проживання. Сьогодні у вишитому вбранні можна зустріти українців від Чернігова до Одеси, і від Луганська до Ужгорода. Бо вдягнувши вишиванки ми вкотре доводимо, що народні традиції не забуті, а любов до України та всього українського живе у наших серцях», - зазначила дружина Президента.

 

 

Головну композицію рушника «Сонячна Одещина» складає Дерево Життя. Основна найбільша квітка символізує місто Одесу. Навколо шість менших квіток – це міста обласного підпорядкування – Ізмаїл, Теплодар, Котовськ, Южне, Іллічівськ, Білгород-Дністровський. А далі – ще двадцять шість маленьких квіток, які символізують райони області. Центральна частина рушника – вільна. Це місце для Божої благодаті, що сходить по рушнику на всю Одещину.

 

Автор ескізу – відома одеська художниця Зоя Пасічна. Його  виконано з урахуванням канонів вишивання українського народного рушника.

 

 

Як повідомляла «УМ», НАБУ підозрює Труханова, його заступника, а також директора департаменту комунальної власності та голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради у привласненні майна за схемою, яка завдала державі 185 млн грн збитків.

 

15 лютого суд відпустив Труханова та Вугельмана на поруки. 26 лютого Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на майно одеського міського голови Геннадія Труханова.