Порошенко увів у дію «таємні» санкції проти Росії

12:50, 18.05.2018
Порошенко увів у дію «таємні» санкції проти Росії

Засідання Ради національної безпеки та оборони (фото: Адміністрація Президента)

Петро Порошенко підписав указ, який увів у дію рішення РНБО від 2 травня про запровадження нових санкцій проти Росії, однак досі не було офіційно оприлюднено яких фізичних осіб та компаній стосуються обмеження.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (додається)", - ідеться в указі, який опублікували на сайт Президента України.

Водночас до указу додано текст рішення РНБО від 2 травня в якому зазначено:

"Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до:
1) фізичних осіб згідно з додатком 1;
2) юридичних осіб згідно з додатком 2".

Однак, тексти цих додатків до цього часу не оприлюднені, тому дізнатися, яких саме фізичних осіб та компаній із Росії стосуються нові обмеження, не можливо.

Під час інформування про введення санкцій прес-служба РНБО зазначала, що "санкції запроваджуються за ініціативою Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації у Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо".

"Також запроваджено санкції щодо осіб, які причетні до інформаційної та кіберагресії проти нашої країни, до протиправних дій проти громадян України, котрі незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної Думи та членів Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації тощо. Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки", - продовжується повідомлення.