Президент Естонії відвідала лінію фронту на Донбасі (фото)

16:35, 24.05.2018
Президент Естонії відвідала лінію фронту на Донбасі (фото)

Керсті Кальюлайд та Сергій Наєв на Донбасі (фото: Операція об’єднаних сил)

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд першою із лідерів іноземних держав відвідала лінію зіткнення на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил.

"Генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував Керсті Кальюлайд про поточну ситуацію в Донецькій та Луганській областях, шляхи реалізації гуманітарних заходів задля убезпечення життя мирних громадян та покращення соціальної сфери", - ідеться в повідомленні.

Керсті Кальюлайд проінформували, що російсько-терористичні війська регулярно обстрілюють мирні населені пункти, грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, що призводить до загибелі мирних мешканців.

"Об’єднанні сили захищають мирне населення та вживають всіх можливих заходів для забезпечення безпеки громадян", - наголосив командувач Об’єднаних сил.

Своєю чергою Керсті Кальюлайд висловила підтримку українським військовим у їхній боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї країни.

"Варто зазначити, що допомога Естонії в матеріально-технічній та гуманітарній сферах перевищує 10 млн євро, а Керсті Кальюлайд стала першою главою іноземної держави, яка відвідала Донбас та лінію розмежування", - зазначають у повідомленні військові.



Після зустрічі з Командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим, президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд зустрінеться з українськими воїнами, тимчасово переміщеними особами та представниками гуманітарних організацій.

Під час подорожі Донбасом президентку Естонії супроводжував голова ВЦА Донецької області Павло Жебрівський.