Дмитро Гнап збирає нову політсилу: хто увійде до її складу

07:43, 27.06.2018
Дмитро Гнап збирає нову політсилу: хто увійде до її складу

Дмитро Гнап був журналістом-розслідувачем та розповідав про корупцію у вищих ешелонах влади

Дмитро Гнап, який оголосив про завершення кар’єри журналіста, збирає нову політичну силу до якої можуть увійти його колишні колеги, а нині народні депутати.

Про це він сказав під час прямої траняляції на Facebook.

"Буду відвертим, ми ведемо переговори про можливе об’єднання і створення політичного проекту. Я не говорю про партію, тому що партія це таке поняття дещо застаріле… Йдеться про політичний проект, про об’єднання, можливо, на платформі однієї партії, кількох груп не байдужих людей, молодих політиків, представників демократичного табору", -  сказав Дмитро Гнап.

Наразі перемовини тривають із народним депутатом мустафою Найємом, який нібито представляє також колег Сергія Лещенка та Світлану Заліщук.

Інституційну базу для формування нової політсили наразі не визначено: Дмитро Гнап не зазначив, чи буде створюватися нова партія.

"Не виключено, що вона може бути створена на базі однієї з існуючих вже зареєстрованих партій "Демократичного альянсу" або "Сили людей", - пояснив Дмито Гнап.

Він додав, що вони можуть почати це об’єднання під час президентської кампанії і "об’єднатися навколо єдиного кандидата від демократичного табору".




Нагадаємо, Дмитро Гнап заявив, що отримав фото із телефону депутата-втікача Олександра Онищенка та опублікував їх.

Із переписки випливає, що наближені до президента України Петра Порошенка депутати займалися "вирішенням питань" щодо голосувань у парламенті.

Олександр Онищенко назвав цю переписку вигадками.