Юлія Тимошенко вимагає створення нової Конституції до чергових виборів

17:35, 28.06.2018
Юлія Тимошенко вимагає створення нової Конституції до чергових виборів

Парламентарии виступає за створення нової української Конституції. Фото Facebook Юлії Тимошенко

Голова партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко виступає за розробку і ухвалення на референдумі нової Конституції України.
 
Про це вона заявила на прес-конференції з нагоди Дня Конституції, повідомляє прес-служба партії.
 
"Я як кандидат в президенти і команда партії ВО "Батьківщина" стаємо однодумцями з українським суспільством щодо перезаснування держави на основі нового Суспільного договору, який чітко закріплював би не фасадні, а справжні гарантії виконання прав і свобод. Ми будемо учасниками і партнерами українського суспільства, щоб у новій Конституції була започаткована сильна система управління державою, якою є сильна, збалансована і підконтрольна суспільству парламентська форма правління", – сказала Тимошенко.
 
Парламентарій наголосила, що проект нової Конституції повинен бути напрацьованим громадянським суспільством до чергових президентських виборів, а вже новообраний президент "винесе нову Конституцію на Всеукраїнський референдум для її затвердження без жодних змін".
 
Тимошенко також вважає, що "немає жодного сенсу виходити на строкові президентські чи парламентські вибори, якщо українське суспільство не народить потужну концепцію нового суспільного договору, не закріпить публічно без втручання політиків у новому проекті Конституції".