Україна вийшла із першої десятки найнебезпечніших країн світу

14:10, 30.06.2018
Україна вийшла із першої десятки найнебезпечніших країн світу

Дитячі малюнки, на жаль, не можуть принести мир та безпеку в Україну (фото: 0352.ua)

Україна посіла 152-е місце в рейтингу рівня безпеки та миру серед 163 країн світу та покинула десятку країн, в яких зафіксована найгірша ситуація із безпекою.

Про це повідомляє видання "Лівий берег".

Рейтинг країн складеному організацією Institute for Economics and Peace.

Рейтинг Global Peace Index складений на основі 23 якісних показників з авторитетних джерел.

Для складання рейтингу були проаналізовані три складові: рівень соціальної безпеки, масштаби внутрішніх і міжнародних конфліктів. Також автори рейтингу врахували такі показники, як ступінь мілітаризації суспільства, рівень кримінальності, кількість терактів, імпорт та експорт зброї, корумпованість тощо.

Україна посідає місце в кінці рейтингу через дуже низький рівень миру.

Найгірша ситуація із безпекою в Сирії, Афганістані, Південному Судані, Іраці, Сомалі, Ємені, Лівії, Демократичній республіці Конго, Центрально-Африканській республіці та Росії.

Найбезпечніші - Ісландія, Нова Зеландія, Австрія, Португалія, Данія, Канада, Чехія, Сінгапур, Японія та Ірландія.

США у рейтингу посідають 121 сходинку, Польща - 32, Грузія, яка стала жертвою нападу Росії у 2008 році, - 102, а Молдова, де у Придністров’ї стоять російські війська, - 64.



Нагадаємо, внаслідок загострення на фронті протягом 27-28 червня загинуло 7 українських військових - бійці 93-ї бригади Олександр Холін, Володимир Дьяченко та Дмитро Петрушенко, загинули 27 червня, а на День Конституції внаслідок обстрілів отримали травми, несумісні із життям Влад Гусейнов, Андрій Волос, Валерій Шишак та Геннадій Нємцов.