Листування Манафорта та Януковича: змовлялися виставити політичних опонентів антисемітами

10:24, 29.07.2018
Листування Манафорта та Януковича: змовлялися виставити політичних опонентів антисемітами

Пол Манафорт збирався дискредитувати політичних опонентів Віктора Януковича

У листуванні Пола Манафорта до Віктора Януковича, яке представили суду в США, є документ, у якому йдеться про те, що "вони активно розвивали концепцію антисемітизму, як частину поглядів української опозиції, що було головною частиною нашої вашингтонської стратегії".

Як  повідомляє "Голос Америки",  слідчі команди спецпрокурора Роберта Мюллера надали близько 300 документів, у яких міститися деталі співпраці колишнього глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта з Віктором Януковичем і Партією регіонів.

Саме у них, за даними видання, і було знайдено лист, у якому Манафорт писав про те, що українську опозицію Януковича потрібно пов’язувати із ідеями антисемітизму.

Також журналісти повідомляють про лист Манафорта його партнеру Тедові Дівайну з докладним описом виступу Миколи Азарова.

"Азаров виступатиме 10-12 хвилин на російській мові. Він повинен розкритикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе й показати виборчу платформу. Віктор Федорович Янукович виступить із 5-7 хвилинною промовою українською мовою, де повинен представити свою програму Україна для людей", - йдеться в листі.

Серед іншого у документах фігурує вартість проведення з'їзду Партії регіонів - 565 тисяч доларів.

У свою чергу, журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер опублікував невідому раніше фотографію Януковича, яка також була взята з документів Мюллера.
 



Нагадаємо, Пол Манафорт довгий час працював на екс-президента Віктора Януковича. Після цього у 2016 році він став очільником передвиборчого штабу Дональда Трампа.

У США Пола Манафорта звинувачують у тому, що він займався лобізмом інтересів Януковича і його поплічників без офіційної реєстрації у якості іноземного агента, а також у відмиванні грошей. Записи про передачу грошей Манафорту є у так званій "Амбарній книзі" Партії регіонів.

Наразі Пол Манафорт перебуває за ґратами на час суду.