Янукович подав до суду на Юрія Луценка для «захисту репутації»

08:59, 30.07.2018
Янукович подав до суду на Юрія Луценка для «захисту репутації»

Янукович подав позов "про захист честі, гідності і ділової репутації" (фото facebook.com/pg/v.yanukovych)

Екс-президент України Віктор Янукович, якого звинувачують у держзраді, подав до суду на генерального прокурора Юрія Луценка.
 
Відповідний позов зареєстрований у Печерському районному суді Києва.
 
Згідно з даними реєстру судових засідань, Янукович подав позов "про захист честі, гідності і ділової репутації".
 
Засідання призначено на 10:00 13 вересня.
 
 
Прес-секретар Луценка Лариса Сарган пов’язує позов Януковича з тим, що у понеділок, 30 липня, о 10.00 в Оболонському районному суді Києва розпочнуться судові дебати у справі про держзраду президента-втікача.
 
Януковичу інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки). 
 
На засіданні 16 липня свідок захисту Януковича Костянтин Кобзар стверджував, що колишній президент Віктор Янукович покидав Межигір’я 21 лютого 2014 року "з кількома костюмами", бо сподівався повернутися за кілька днів.
 
Кобзар також заявив, що в лютому 2014 року штурмувати маєток екс-президента Януковича їхало 10 одиниць броньованої техніки з військової частини "Десна". 
 
А на засіданні 26 червня суд допитав колишню радницю Віктора Януковича, екс-депутатку від "Партії регіонів" Ганну Герман.