Пошуковик Google вважає Путіна аутистом

13:15, 25.08.2018
Пошуковик Google вважає Путіна аутистом

Чи правдиве твердження американських вчених, що Володимир Путін хворий на аутизм? (фото: pixabay.com)

24 серпня пошуковик Google почав видавати фотографію президента Росії Володимира Путіна нагорі сторінки у відповідь на запит "аутист". 
 
У компанії швидко виправили цю помилку, проте інтернет-користувачі встигли звернути на це увагу. 
 
На момент публікації даного тексту фотографії першої особи держави все ще можна побачити в розділі "Картинки" .
 
Деякий час при спробі провести пошук в Google за запитом "аутист" нагорі сторінки з'являлася посилання на сайт, де можна було прочитати про причини і ознаки аутизму, а також фрагмент відповідної статті. 
 
 
Зліва від тексту розташовувалася фотографія президента. У всякому разі, саме так виглядали справи, якщо вводити пошуковий запит з російського IP-адреси.
 
Таку подачу матеріалів пошуковиком пояснюють тим, що раніше російське видання "ИноСМИ" раніше опублікувало переклад матеріалу французького видання Le Point про те, чи правдиве твердження американських вчених, що Володимир Путін хворий на аутизм.
 
Цікаво, що портал "ИноСМИ" тісно пов'язаний з колишнім інформагентством "РИА Новости - МИА "Россия сегодня", і в нього вже були проблеми через переклади іншомовних матеріалів, в заголовках яких містилась жорстка критика або провокації на адресу російської влади.
 
Так, 2011 року головний редактор "ИноСМИ" Григорій Охотін звинуватив "РИА Новости" в тому, що через цензуру йому забороняють ставити на сайт матеріали з критикою Володимира Путіна і його "Єдиної Росії".