Депутат Олег Барна не відмовився від пропозиції хабаря за «правильне голосування» у Раді

20:23, 08.09.2018
Депутат Олег Барна не відмовився від пропозиції хабаря за «правильне голосування» у Раді

Олег Барна замість пояснень перейшов на образи журналістів-провокаторів (фото: Oleg Barna / Facebook)

Депутат від "Блоку петра Порошенка" Олег Барна не відмовився від пропозиції багатотисячного хабаря за підтримку законопроекту Ігоря Кононенка та підтримав розмову і пообіцяв якнайшвидше прибути до Києва для "правильного голосування".

Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші" на 1+1.

Журналісти програми влаштували провокацію для народних депутатів, відправляючи їм повідомлення із натяком на хабар за голосування.

"Привіт, Кононенко, 5395-д сьогодні. Друге читання. Потрібно за 50К (50 тисяч доларів, - ред.). Підтвердь", – смс з таким змістом надсилали низці депутатів журналісти.

Олег Барна підтвердив, що такі повідомлення йому дійсно приходили, він опублікував їх скрін-шоти.







Однак депутат не погоджується із тим, що прийняв на віру інформацію із незнайомого номера.

Варто відзначити, що між показаними у сюжеті та опублікованими Олегом Барною (на першому скрішноті) переписками помітно видалені повідомлення від Олега Барни: 



У відповідь на провокацію від журналістів Олег Барна назвав їх жовтомордими шавками та нікчемними писаками.

"Я навіть і не сумніваюся, що у жовтомордих шавок з каналу "1+1" та "2+2" є багато грошей, які були вкрадені у простих українських людей Коломойським з ПриватБанку та виведено закордон близько 5 млрд.доларів, але те, що в них мало гідності, совісті та журналістської професійності - не сумніваюся абсолютно.

Замість інформаційно-аналітичної діяльності, за вказівкою свого господаря Коломойського та за вкрадені 140 млрд.грн. в простих українців, ці жовторотики псевдожурналістики перетворили канали у забігайлівку продажних нікчемних писак, аморальних особин неукраїнської національності, із брудних морд котрих вилітають брехні, пасквілі та різні надумані і ними ж створені скандали: якись один писав, а я йому відписував, розігрували один-одного, а як виявилося, він робив це на замовлення", - написав Олег Барна у Facebook.

Журналіст та автор матеріалу Ігор Колтунов на своїй сторінці у Facebook назвав "побутовим фашизмом" те, як депутат від фракції імені президента України відреагував на викривальний матеріал про нього.

"Щойно ми зловили його на згоді отримати $50 тис. за голосування в Раді, як він почав виправдовуватися і шукати "неукраїнське коріння" авторів сюжету", - обурився Колтунов.

Він додав, що "через таких титульних "арійців", які за полтос готові продати все і всіх" Україна досі залишається з таким курсом долара.

"Хоча з цим у Барни, я так розумію, все в порядку", - написав журналіст.

Нагадаємо, Петро Порошенко особисто зателефонував журналістці 1+1, щоб спростувати інформацію ТСН про його родинний відпочинок в Іспанії.

Як повідомляла "УМ", Олег Барна неодноразово втрапляв у інформаційні халепи та провокації: спочатку він прославився, подарувавши квіти та виносячи екс-прем’єра Арсенія Яценюка з трибуни Верховної Ради, згодом влаштував аварію в центрі Києва, зсунувши своєю автівкою із рейок трамвай, на мітингах під парламентом депутата закидали яйцями, а під час протестів так званого "міхомайдану" Міхеїл Саакашвілі особисто рятував його від натовпу.

Однак, Олег барна відзначився у парламенті тим, що розбороняв бійку однофракційців, коли Сергію Лещенку відірвав рукава Іван Мельничук.