У Полтаві депутати розігнали виконком та відправили у відставку мера Олександра Мамая

12:38, 15.09.2018
У Полтаві депутати розігнали виконком та відправили у відставку мера Олександра Мамая

"Легітимний" мер Полтави Олександр Мамай не погоджується із результатами голосування

Депутати Полтавської міської ради проголосували за відставку міського голови Олександра Мамая та припинення повноважень членів виконавчого комітету міста.

Про це повідомляє УНІАН.

За розпуск виконкому на черговому засіданні сесії проголосували 22 депутати із 42-х, що становить мінімальний кворум для ухвалення подібного рішення.

Головуючий на засіданні депутат Олександр Шамота заявив, що підставою для розпуску виконкому стали антинародні рішення виконкому про підвищення вартості проїзду, надання адрес кіоскам тощо.

Екс-мер Полтави, а нині депутат міськради Полтави Андрій Матковський додав, що серед причин розпуску виконкому - роздача комунального майна приватним підприємствам.

В цей же день депутати звільнили усіх заступників міського голови.

Згодом взялися за голосування і про відставку мера.



Як повідомляє видання Полтавщина, а позачерговій сесії у п'ятницю, 14 вересня, достроково припинені повноваження самого мера Полтави Мамая, роботу якого визнано незадовільною.

Повідомляється, що за це рішення шляхом таємного голосування підтримали 29 з 42 депутатів міськради. "За" проголосували усі депутати, які взяли участь у голосуванні.

Олександр Мамай назвав голосування нелегітимним.

Олександр Мамай вперше став міським головою Полтави у 2010 році, на виборах 2014 року його переобрали.

Як повідомляла "УМ", в Полтаві побили суддю, яка показала відео, на якому Олександр Мамай пропонує їй хабаря.

Нагадаємо, у квітні у Полтаві відбулися сутички  біля арки по вул Соборності. Активісти заявляли, що міський голова та його заступник сприяють незаконній забудові.