Під Генпрокуратурою в Києві сталися сутички: поліція застосувала сльозогінний газ (фото)

12:15, 17.09.2018
Під Генпрокуратурою в Києві сталися сутички: поліція застосувала сльозогінний газ (фото)

Протестувальники вимагають відставки генпрокурора Луценка через видачу українською стороною Тимура Тумгоєва (фото: "Громадське", "С14")

У понеділок, 17 вересня, біля будівлі Генпрокуратури в Києві сталися сутички між поліцією та протестувальниками.
 
Серед останніх присутні активісти організації С14 та "Правого сектора".
 
Як заявив лідер праворадикальної організації С14  "Громадському", вони вимагають відставки генпрокурора Луценка через видачу українською стороною Росії Тимура Тумгоєва.
 
У партії "Національний корпус" заявили, що під стіни Генпрокуратури "стягнули підрозділ спецпризначенців Нацполіції, серед яких активісти впізнають колишніх беркутівців з Майдану".
 
 
Силовики КОРДу і Нацгвардії застосували сльозогінний газ. З боку активістів полетеліло каміння, запалили бак зі сміттям. Учасників сутичок обливають водою.
 
 
Через зіткнення в будівлі розбито вікна. Постраждали кілька протестувальників. 
 
 
Як повідомляє кореспондент "України Молодої", на місці події присутні зокрема депутати Андрій Ільєнко, Оксана Корчинська, екс-нардеп Богдан Бенюк та міський голова Конотопу Артем Семеніхін.
 
    
 
Вони вирушили на переговори до Юрія Луценка, за результатами яких Луценко нібито пообіцяв, що Росії більше "нікого видавати не буде".
 
13 вересня прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко повідомив, що Україна екстрадувала Росії громадянина Росії Тимура Тумгоєва з дотриманням вимог чинного національного законодавства та міжнародних договорів.
 
У Росії Тумгоєва звинувачують в участі у формуванні "Ісламської держави".
 
Речник Генпрокуратури стверджує, що попри повідомлення у ЗМІ щодо участі Тумгоєва в АТО, упродовж розгляду прокуратурою запиту про екстрадицію Тумгоєва (понад 2 роки) будь-якої інформації "про участь в АТО чи бажання брати в АТО не надходило, жодного разу про це не заявила сторона захисту".