Майно Володимира Омеляна по справі НАБУ арештував суд

16:55, 19.09.2018
Майно Володимира Омеляна по справі НАБУ арештував суд

До суду надійшло два клопотання, одне з яких було задоволено повністю, а друге - частково (фото: Міністерство інфраструктури України / facebook.com)

Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна очільника Міністерства інфраструктури Володимира Омеляна, підозрюваного в незаконному збагаченні.
 
Цю інформацію "Українській правді" підтвердила прес-секретар суду Яна Квітченко.
 
За її словами, до суду надійшло два клопотання, одне з яких було задоволено повністю, а друге - частково.
 
На уточнююче питання, чи обидва клопотання стосувалися арешту майна, вона відповіла ствердно.
 
Щодо деталей клопотань, прес-секретар відповіла, що поки не може їх повідомити, оскільки не була присутня на засіданні і вся інформація буде згодом.
 
Сам Омелян прокоментував журналістам видання, що також ще не знає подробиць арешту свого майна, бо дізнався про це з новин.
 
13 вересня міністру інфраструктури Володимиру Омеляну співробітники НАБУ вручили підозру в незаконному збагаченні та недекларуванні.
 
14 вересня суд відпустив Володимира Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонні паспорти. Суддя повністю відхилила вимоги прокуратури про арешт або заставу у 5 мільйонів гривень для міністра.
 
Після вироку Володимир Омелян вчергове заявив, що підозра НАБУ політично вмотивована, а керівництво антикорупційного органу діє в інтересах неназваних депутатів.
 
Згодом НАБУ таки надало дозвіл підозрюваному в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Володимиру Омеляну виїжджати у закордонні відрядження.