Facebook відкрив вакансію менеджера із публічної політики в Україні

14:46, 19.10.2018
Facebook відкрив вакансію менеджера із публічної політики в Україні

"Фейсбук" призначить відповідального за Україну

Компанія Facebook розпочала прийом резюме для закриття вакансії менеджера із публічної політики в Україні.

Про це повідомляється в офіційній заяві Facebook.

"Ми шукаємо чудового політичного комунікатора, який може поєднувати пристрасть до інтернет-послуг, таких як Facebook, з глибокими знаннями політичної та регуляторної динаміки в Україні та, бажано, у  східноєвропейському регіоні", - зазначає компанія.

Серед іншого менеджер буде контролювати нормативну базу України, яка впливає на дільність Facebook та консультувати компанію щодо викликів у політичній сфері, представляти компанію на зустрічі із урядовцями та владою, на публічних заходах, співпрацювати з медіа.

Відкриття вакансії не означає, що Facebook відкриває офіс в Україні. Працювати менеджер буде у Варшаві.

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін назвав це рішення "визначною подією" для нашої країни.

Нагадаємо, Facebook критикують українські користувачі за те, що український сегмент соцмережі модерується із Росії. В компанії відкидають звинувачення в упередженості працівників щодо користуваччів з України, які пишуть про політику.

Водночас компанії довелося вибачатися за те, що дозволяє на своїй платформі діяти ботам і тролям, які впливають на думки користувачів та, навіть, можуть їх змінити. Відомо, що російська розвідка за 6 днів домоглася лояльності до "зелених чоловічків" під час окупації Криму.

Як повідомляла "УМ", за півроку Facebook видалив 1,27 мільярди фейкових акаунтів.