Сергій Притула оголосив ультиматум партії Тимошенко через політичну рекламу на АТО (ОНОВЛЕНО)

22:24, 27.10.2018
Сергій Притула оголосив ультиматум партії Тимошенко через політичну рекламу на АТО   (ОНОВЛЕНО)

Сергій Притула дав Волинській "Батьківщині" 24 години на публічне вибачення

 

Відомий волонтер, комік і телеведучий Сергій Притула різко відреагував на спробу Волинської філії ВО «Батьківщина» використати його імідж для свого партійного піару. Зокрема, він обурився появою на партійній сторінці ВО «Батьківщина» Волинь розрекламованого допису з його портретом та надписом: «Сергій Притула зібрав 7,5 мільйонів для бійців АТО. Поважаєш? Став лайк!».

 

«Справа ж не в тому, що я зібрав не 7,5 а понад 30 млн. І навіть не в тому, що раз вже автор цього посту так пишається мною, то міг би розмістити мої волонтерські банківські реквізити для подальшого збору коштів. Справа в тому, що штаб ВО «Батьківщина» Волинь замість того, щоб перекинути мені трохи грошей на Армію, вбухав їх у рекламу абсолютно маніпулятивного допису з поєднанням моєї пики і свого політичного бренду», - зазначив Притула на своїй офіційній сторінці у «Фейсбуці».

 

Притула підкреслив, що свідомо усі 5 років своєї волонтерської діяльності утримувався від будь-якої політичної заангажованості, оскільки це лише шкодить справі, а тому розглядає цей допис як свідому дезінформацію і завдання шкоди його діловій репутації, а тому вимагає публічного вибачення від партії за такі дії та покарання винних.

 

«Якщо в межах 24 годин офіційне вибачення не з’явиться на сторінці ФБ Волинської «Батьківщини», я урочисто обіцяю відступити від свого принципу аполітичності і візьмусь за вас зі всім своїм завзяттям. Сподіваюсь, ви розумієте, що завзяття у мене багацько! Ви маєте зрозуміти, що я не дозволю «юзати» своє ім’я і свою репутацію жодному політику в період передвиборної кампанії!», - попередив волонтер.

Зі сторінки ВО "Батьківщина" Волинь цей допис уже прибрали. Але скріни залишилися.

 

У випадку невиконання його ультиматуму, шоу-мен пригрозив партії судом, а також пообіцяв використати усі свої наявні ресурси та ресурси інших волонтерських спільнот для виявлення інших порушень закону з боку представників «Батьківщини».

 

«Я буду стежити за кожним вашим «косяком» і використаю свій майже 500-тисячний Фейсбук ресурс, щоб доносити людям кожен факт вашої недолугості. А буде мало, підключу ще своїх 500 000 у інстаграм. А буде мало, то звернусь до своїх колег волонтерів, які будуть солідарні зі мною, як і я часто солідарний з ними. Бо ви зараз не Притулу хотіли «поюзати», ви весь волонтерський рух хотіли раком поставити. А зараз може вийти навпаки. Бо спільно волонтери виставлять проти вас мільйони своїх геть не дурних фоловерів. Буде війна, яка нам не буде коштувати багато грошей та зусиль. А вам доведеться дуже сильно відволікатись. І по часу і по грошах», - пригрозив він.

 

Реакція центрального офісу ВО «Батьківщина» була блискавичною. Менше ніж за годину після появи допису Сергія Притули на сторінці ВО «Батьківщина» з'явилося офіційне вибачення «за непрофесійні дії волинського осередку». Водночас, на самій сторінці ВО «Батьківщина» Волинь вибачення супроводжувалося словами. що «ВО «Батьківщина»  Волинь жодним чином не причетна до цього непорозуміння». Однак, за деякий час на сайті волинської «Батьківщини» було розміщене «підкориговане» офіційне вибачення.

 

  

Як буде далі розгортатися ситуація, побачимо завтра. Водночас допис Сергія Притули лише за 3 години зібрав 15 тисяч «лайків», більше півтисячі коментарів та 6,5 тисяч поширень.