Травма коліна і хребта: Віктор Янукович не з'явиться на ключове засідання по держзраді

12:39, 18.11.2018
Травма коліна і хребта: Віктор Янукович не з'явиться на ключове засідання по держзраді

Віктор Янукович нібито не може ходити через травму, яку він отримав напередодні суду

Віктор Янукович не зможе виступити в суді з останнім словом через травму.

Про це повідомив адвокат звинуваченого у державній зраді екс-президента України Олександр Горошинський Громадському.

«Я був у Москві у п’ятницю. Поїхав обговорити питання його участі у відеоконференції (за якою Янукович має сказати останнє слово). Я зустрівся з ним у лікарні. Діагноз точно сказати не можу, це буде некоректно. Але травма досить важка і він не може рухатися», — сказав адвокат та додав, що Віктор Янукович станом на 18 листопада перебуває у лікарні.

Адвокт заявив, що Віктор Янукович не з’явиться в суді з поважної причини - через «важку травму».

На питання Громадського про те, як саме Віктор Янукович дістав травму, адвокат Олександр Горошинський відповідати відмовився та сказав, що в екс-президента спортивна травма.

Адвокат додав, що ані він, ані інший захисник Януковича Олександр Байдик досі не отримали реєстрацію на діяльність в Росії. Тому вони не зможуть захищати інтереси Віктора Януковича під час виступу відеозв’язком.

«Коли я отримаю реєстрацію — я не знаю. Це залежить від Мін’юсту Росії. Але ця процедура може бути прискорена, і я вже подав клопотання про прискорення», — додав захисник екс-президента, правління якого завершилося розстрілами євромайданівців.

Нагадаємо, російські ЗМІ за день до призначеного судового засідання поширили інформацію про те, що Віктор Янукович потрапив до реанімації в лікарню Москви з важкою травмою хребта.