Україна заборонить в’їзд чоловікам із Росії віком від 16 до 60 років

10:23, 30.11.2018
Україна заборонить в’їзд чоловікам із Росії віком від 16 до 60 років

Чоловіки із Росії від 16 до 60 не зможуть в’їхати до України

Через воєнний стан до України заборонять в’їжджати чоловікам-громадянам Росії віком від 16 до 60 років. Виключення зроблять лише для осіб, які приїжджають із гуманітарною місією та на похорони.

Відповідне рішення прийняли на нараді щодо посилення обороноздатності України за участю Президента.

"Обмежено в'їзд іноземців – перш за все, громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації віком від 16-ти до 60 років, осіб чоловічої статі" – заявив Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Він запевнив, що громадян Росії, які їдуть "із гуманітарною місією", наприклад, на похорони, пропускають. Про інші варіанти "гуманітарної місії" він не повідомив.

"Що стосується громадян України – ніяких обмежень не існує", – уточнив Цигикал.

Він повідомив, що його відомство переведено 1-й рівень боєготовності, кордон охороняється за посиленим варіантом, наряди на кордоні з Росією й анексованим Кримом посилено.

Петро Цигикал підтвердив слова Президента України, що таким чином будуть протидіяти формуванню на території України приватних армій Кремля.

Це "заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками Збройних сил Російської Федерації і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести в 2014-му році".

Петро Порошенко наголосив, що всі "гуманітарні випадки", через які до України пускатимуть чоловіків із Росії, будуть чітко виписані в інструкції.

"І я би посилив вимоги щодо реєстрації в областях, у яких введено воєнний стан, для громадян Російської Федерації. Пропозицію прошу внести мені протягом 24 годин, на затвердження", – заявив Президент. 

Нагадаємо, до Криму заборонено в’їзд іноземців через воєнний стан у 10 областях України